Financiering

Subsidieregeling gemeente Voerendaal

Steeds meer mensen willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen, ook als ze ouder worden. Misschien herkent u dit uit uw eigen situatie. Uw eigen huis is immers een vertrouwde plek, met bekende mensen en voorzieningen in de omgeving. Daarnaast is het beleid van de Rijksoverheid erop gericht dat mensen- ook als ze ouder worden- langer zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen.

Aanpassingen

Uitgangspunt voor de subsidieregeling “levensloopbestendig maken van woningen” in Voerendaal is dat uw woning na aanpassing geschikt is om er tot op hoge leeftijd zelfstandig te kunnen blijven wonen, ook wanneer u afhankelijk zou zijn van een rollator of rolstoel.

Dit betekent dat een levensloopbestendige woning (volgens de subsidieregeling):

  • vanaf de openbare weg goed toegankelijk is,

  • brede deuren zonder (of slechts lage) drempels heeft

  • beschikt over een ruime badkamer met inloopdouche

  • beschikt over een ruime slaapkamer

Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij uw persoonlijke voorkeuren laat de subsidieregeling “levensloopbestendig maken van woningen” in Voerendaal u vrij om te kiezen op welke wijze u uw woning levensloopbestendig wilt maken. Kiest u ervoor om alle belangrijke voorzieningen (dus ook de slaap- en badkamer) op de begane grond te realiseren óf maakt u de bestaande slaap- en badkamer op de verdieping juist levensloopbestendig en plaatst u een lift in uw woning om veilig en comfortabel naar boven te komen?

Wilt u meer informatie over de inhoud of voorwaarden van de subsidieregeling of al een aanvraag indienen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze casemanager “levensloopbestendig wonen”.

Maak nu een afspraak

De Gemeente Voerendaal helpt u graag verder in een vrijblijvend consult van ongeveer 1 uur. Maak direct een afspraak via ons formulier of bel met 045-575 33 99 of 06-5122 8832.