Woningaanpassingen

Het toilet

Bouwkundige ingreep

Wanneer u van plan bent een levensloopbestendige badkamer op de begane grond te gaan realiseren dan is het verstandig hierin ook gelijk een toiletvoorziening in mee te nemen.

Wanneer dit echter niet kan of wanneer u de badkamer op de verdieping gaat aanpassen kunt u ervoor kiezen om de bestaande toilet op de begane grond levensloopbestendig te maken. Belangrijkste aan dergelijk toilet is de vrije ruimte om de toiletpot heen. Zowel aan de zijkanten als aan de voorzijde van het toilet is bewegingsruimte nodig. Voor u zelf en mogelijk ook voor een helpende hand.

Wat kunt u nog meer doen om uw toilet levensloopbestendig te maken?

  • wanden naast toilet min. 450 mm uit hartmaat toilet
  • alarmsysteem separaat toilet met directe verbinding externe centrale

In veel gevallen zal het vergroten van de toiletruimte niet mogelijk zijn. Wanneer u overweegt een nieuwe badkamer aan te leggen dan kunt u daar gelijk een ruim toilet in voorzien. Vraag advies aan een sanitair specialist of een ervaren bouwbedrijf. Bekijk de ondernemers uit de buurt.

Criteria subsidieregeling “levensloopbestendig maken van woningen”

  • Vrij vloeroppervlak voor de toiletpot: 90 x 120 cm

Maak nu een afspraak

De Gemeente Voerendaal helpt u graag verder in een vrijblijvend consult van ongeveer 1 uur. Maak direct een afspraak via ons formulier of bel met 045-575 33 99 of 06-5122 8832.