Woningaanpassingen

Een huislift plaatsen

Bouwkundige ingreep

Nieuwe technieken hebben er aan bijgedragen dat een huislift tegenwoordig betaalbaar is (vergeleken met het realiseren van slaap- en badkamer op de begane grond). Daarnaast komen er steeds meer modellen op de markt die het midden houden tussen een traplift en een personenlift. Deze “plateauliften” zijn veilig in gebruik en nemen maar zeer weinig ruimte in beslag. De bouwwerkzaamheden om een dergelijke lift te plaatsen blijven in de meeste gevallen beperkt tot het zagen van een gat in de tussenvloer en het omleggen van een stopcontact. Steeds vaker kiezen mensen er dan ook voor om een huislift te plaatsen in hun bestaande woning.

Met het plaatsen van een lift kunt u gewoon gebruik blijven maken van de voorzieningen op de verdieping. Voorop gesteld dat de voorzieningen op de bovenverdieping voldoen aan de levensloopbestendigheidscriteria kan het plaatsen van een lift een voordeligere keuze zijn dan het realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond.

Voor het plaatsen van een huislift kent de subsidieregeling een maximale bijdrage van € 5.000.

Criteria subsidieregeling “levensloopbestendig maken van woningen”

  • geschikt voor personenvervoer
  • netto-vloeroppervlak (opstelvlak): min. 1,05 x 1,35 m (bouwbesluit)
  • geen traplift

Maak nu een afspraak

De Gemeente Voerendaal helpt u graag verder in een vrijblijvend consult van ongeveer 1 uur. Maak direct een afspraak via ons formulier of bel met 045-575 33 99 of 06-5122 8832.