Woningaanpassingen

De traplift plaatsen

Eenvoudige aanpassing

De traplift is een bekende oplossing om de bovenverdieping te kunnen blijven gebruiken wanneer traplopen niet meer lukt. Toch dient de traplift vanuit het oogpunt van levensloopbestendigheid van een woning niet de voorkeur.

Een traplift is immers niet geschikt voor iedereen. Zo zijn mensen op hoge leeftijd vaak bang om de traplift te gebruiken, met name vanwege het uitstappen bovenaan het trapgat. Valpartijen uit een traplift komen dan ook regelmatig voor, vaak met ernstige gevolgen. Ook maakt het aanbrengen van een traplift de trap moeilijker te gebruiken voor de overige bewoners.

Het plaatsen van een huislift of traplift is een relatief eenvoudige ingreep maar zeker specialistenwerk. Voor het realiseren van een slaapkamer op de begane grond is het inschakelen van een bouwkundige of architect wel verstandig. Bekijk de ondernemers in de buurt

De subsidieregeling kent geen vergoeding voor de traplift omdat de regeling uitgaat van een duurzame aanpassing aan de woning die ook door volgende bewoners gebruikt gaat worden. De ervaring leert dat een traplift meestal direct door de nieuwe bewoners wordt verwijderd.

Wel telt de traplift mee in de beoordeling van levensloopbestendigheid van de woning wanneer subsidie voor andere woningaanpassingen wordt gevraagd.

Maak nu een afspraak

De Gemeente Voerendaal helpt u graag verder in een vrijblijvend consult van ongeveer 1 uur. Maak direct een afspraak via ons formulier of bel met 045-575 33 99 of 06-5122 8832.